Pannekaker med brunostkrem

Noe av det beste med å ha brune bananer som må brukes opp er å kunne lage pannekaker med god samvittighet! Kombinert med melk som nærmer seg utløpsdato, et par egg og havregryn så er frokosten i boks. Har du i tillegg litt gammel brunost som du aldri får spist opp, og som må gjøres noe med? For å gi pannekakene en ny vri kan du bruke den til brunostkrem. Den tar pannekakene til nye høyder – samtidig som brunosten slipper å havne i søppeldunken.


Her kommer oppskriften på mine favorittpannekaker og brunostkrem!


Pannekakeoppskriften er inspirert av oppskriften til Ida Gran Jensen.

2 stk brune bananer 2 dl havregryn 2 stk egg 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 0,5 dl melk


Smør/kokosfett/nøytral olje til steking.


Veldig enkel fremgangsmåte, her er det bare å slenge alle ingrediensene sammen i en bolle og stavmikse! Når det er gjort stekes pannekakene på middels varme. Erfaringen her er at det er lurt å smøre seg med litt tålmodighet, hvis ikke så blir det svidde pannekaker som er rå inni.


Brunostkremen er inspirert av en konfektoppskrift, hentet fra Tine. Nå hadde jeg følgende ingredienser:

1/2 pakke brunost i skiver Ca. 15 g smør 1-1,5 dl Crème Fraîche 1 dl melis 1 liten klype maldonsalt


Først smeltes smøret i en kjele, deretter rører du inn brunostskivene slik at de smelter. Så er det bare å ha i resten av ingrediensene, og røre godt til det får en kremet konsistens. Brunostkremen ble lagd litt på slump, så her gjelder det å smake seg frem.


Verdt å teste ut altså - Bon appétit!

Kontakt meg

© Sophie Wiik            Org. nr. 923 448 071