Ti tips for å redusere matsvinn hjemme

Visste du at hele 61 prosent av matsvinnet skjer i husholdningene? Heldigvis er det hjemme det er aller enklest å gjøre noe med det! Her har vi samlet 10 av våre beste tips.

  1. Ikke kjøp inn mer enn du klarer å spise. Bruk gjerne handleliste.

  2. Hold orden i kjøleskapet, så får du full oversikt over hva som snart må spises.

  3. Bruk sansene når mat har gått ut på dato: Se, lukt og smak på maten. Husk at «best før» ikke nødvendigvis betyr dårlig etter!

  4. Fryseren er din venn – den kan redde middagsrester, brød, frukt og mye annet før det blir for gammelt. Slappe druer får et nytt liv etter en tur i frysa!

  5. Lær deg hvordan man best oppbevarer ulike matvarer.

  6. Baser retter på ingredienser du allerede har. Ris til overs fra i går? Da blir det stekt ris til middag i dag!

  7. Spis middagsrester til lunsj dagen etter.

  8. Slappe grønnsaker? Rotgrønnsaker og sukkererter er eksempler på grønnsaker som kan bli freshe igjen ved å legges en stund i kaldt vann.

  9. Innfør restetorsdag!

  10. Det å spise akkurat det man vil hver dag er superluksus. Har du mat som bør spises før den blir dårlig, bør dette prioriteres først. Så kan du heller lage noe digg dagen etter, og spise med ekstra god samvittighet!

Kontakt meg

© Sophie Wiik            Org. nr. 923 448 071